syncore

Vi utvecklar inbyggda system
– från idé till färdig produkt

inbyggda system

Branscher och teknikområden

Vi inriktar oss på branscher och teknikområden där kraven på kvalitet och tillförlitlighet är extra höga. Det betyder att vi har förmånen att växa tillsammans med kunder som ligger i utvecklingens absoluta framkant. För dig betyder det att du i Syncore får en partner som vill förstå din affär, ta ett helhetsgrepp om din teknikutmaning, och kontinuerligt bidra till vidareutveckling.

functional safety

Functional Safety

För att kunna skapa säkerhetskritiska system blir erfarenhet en kritisk framgångsfaktor. Vi hjälper dig undvika dyrbara omkonstruktioner, som ofta blir konsekvensen av en otillräckligt genomtänkt design. Vi utvecklar säkerhetskritiska produkter åt företag som arbetar med fordonsindustri, flyg och industriella styrsystem och skapar produkter som uppfyller ISO 61508, ISO 15998, RTCA DO-178 och ISO 13849.

industrial control

Industrial Control

Hydraulikstyrningar och avancerade motorstyrningar. Två exempel på industriella styrsystem där resultatet är en kombination av sensordata, styralgoritmer och krav på funktionssäkerhet. Ofta ska gränssnitten anpassas mot en eller flera standarder, som exempelvis CAN, ModBus, Profibus eller Ethernet.

aerospace

Aerospace

Ingen annan bransch är så säkerhetsmedveten som flygindustrin. Givetvis ställer den stora krav på kvaliteten men även på att leverantören är medveten om den speciella projektstrukturen, som skiljer sig från andra typer av funktionssäkerhetslösningar. Vårt kvalitetssystem omfattar processer för utveckling enligt standarderna DO-178B/DO-254.

automotive

Automotive

Automotiveprodukter kännetecknas av höga EMC-krav och robust konstruktion – dessutom är de ofta hårt prispressade. En kombination som erbjuder en riktig utmaning. Vi skapar system för fordonsindustrin och är vana vid de EMC-standarder som används.

industrial measurement

Industrial Measurement

Avancerade mätsystem med höga hastigheter och hög precision innebär stora utmaningar. Vid GHz-frekvenser blir produktens utformning och tillverkarens erfarenhet kritiska faktorer för att nå ett framgångsrikt resultat. Vi skapar mätsystem som når nivån ‘Best of Class’ på den internationella marknaden.

defense systems

Defense Systems

Försvarssystem ställer höga krav på processer och domänkunskap. Kunskap om standarder kring EMC, säker systemdesign, komponentval, strikt kontroll på kravhantering och validering är några exempel. Vi har lång erfarenhet av att skapa MIL-system.

pro consumer

Pro Consumer

Givetvis följer vi även teknikutvecklingen och trenderna inom pro consumer. Till exempel har vi skapat kretskort i tjugo lager med den senaste generationen Stratix-5-FPGA:er, DDR3-minnen och en datakapacitet på 1 Terabit/s. Vi har också tagit fram prisbelönta hifi-förstärkare i high end-segmentet. Behöver du ta ett tekniksprång? Prata med oss.

wireless systems

Wireless Systems

Trådlösa kommunikationssystem som sensornät, punkt-till-punkt och maskin-till-maskin ställer höga krav på förståelse för grundtekniken. Syncore har erfarenhet av diskret RF-design, till integration av GPRS/mobilnät. Och vi designar allt från antenner med matchningssteg till användargränssnitt.

test systems

Test systems

Test och verifiering är en självklar del av produktutvecklingscykeln. Vi har stor erfarenhet av att ta fram system för bland annat funktionsverifiering, klimattester, HIL-riggar och produktionstestsystem.

radar

Radar

Flera av våra projekt involverar radar och även machine learning. Ofta rör det sig om exempelvis detektering, positionering och att se flöden. Förr var radar dyrt – idag finns radarlösningar i många nischade varianter som lämpar sig väl för olika användningsområden.

agriculture

Agriculture

Svensk jordbruksteknologi är i framkanten när det gäller innovativa system i tuffa miljöer. Vi på Syncore kan hjälpa dig med utvecklingen och se till att din produkt både klarar både de tuffa yttre miljöer som produkterna befinner sig i, men även möta de krav på funktionssäkerhetskraven som ställs. I många fall handlar det om jordbrukssektorns egna standarder som ISO 25119, men ibland också vägtransportstandarder som ISO 26262.