Jag kan bidra på ett helt annat sätt

Emil Nielsen är östgöten och civilingenjören som har programmerat åt mjukvarujättar under flera år, och nu landat hos oss här i Mjärdevi. Hur gick resan till?

Det finns många fördelar med att jobba åt stora bolag. Det kan vara utvecklingsmöjligheterna som lockar, eller att få bidra till någonting som miljontals människor använder. Men det finns även nackdelar. En risk är att du blir en del i ett stort maskineri, där du aldrig får möjlighet att jobba med produkterna och tjänsterna från grunden.

”Det som drog mig till Syncore är friheten och ansvaret”, säger Emil. ”Att jag får utvecklas på annat sätt eftersom jag får vara med och designa produkterna från början och fram till färdig produkt. Jag har en vän som jobbar här som berättade hur man jobbade, och det lät väldigt lockande.”

Hos Syncore, och andra bolag i liknande storlek, ligger mycket av ansvaret på varje enskild ingenjör. Givetvis arbetar man i projektgrupper och tar hjälp av kollegorna, men här behöver varje person kunna ta ansvar på ett mer övergripande sätt.

”Jag har en känsla av att det jag kommer att jobba med är allt annat än vardagligt. Det känns inspirerande. En sak som utmärker Syncore är hårdvarubiten. Andra bolag jobbar bara med mjukvaran. Här gör vi båda sidorna.”

Emil Nielsen har tidigare studerat till civilingenjör i datateknik, 300 hp, på Linköpings Universitet och arbetat på Opera Software.