Företagskulturen och affärsidén som lockade

Nils var hos oss på företagsbesök 2018 med Elektronikföreningen Admittansen. Syncore lyckades att imponera och kort där efter var Nils en del av teamet!

”Jag fastnade för företagskulturen. Syncore är fylld med engagerade och kompetenta utvecklare med ett brinnande teknikintresse! Det är en stimulerande och rolig miljö att arbeta i. Jag gillar också att utvecklingsuppdragen sker in-house. Det gör att det alltid finns någon att fråga eller bolla idéer med.”

Utmaning engagerar och stimulerar

Nils jobbar som systemingenjör och har kompetens inom både hård- och mjukvaruutveckling. Det roligaste på jobbet enligt Nils är problemlösningen och utmaningen. Han tycker att utmaning engagerar och stimulerar, vilket är viktigt för honom för att han ska trivas.

”Jag tycker om att lära mig nya saker och utmana mig själv. Att få sätta sig in i ett problem och vrida och vända på det tills man kommer fram till en lösning är fantastiskt rolig!”

Nils pluggade Teknisk fysik och elektroteknik på Linköpings Universitet och det var där hans intresse för inbyggda system och elektronik växte fram. Teknikintresset har dock funnits med sedan länge och Nils håller gärna på med hobbyprojekt på fritiden.

”Jag jobbar med det jag gör på fritiden. Jag spenderar mycket tid på att fördjupa mig inom olika teknikområden och älskar att ägna tid åt hobby-projekt. Just nu håller jag på att bygga ett motoriserat digitalmikroskop.”

Tekniknörd och handyman

Det bästa med att jobba på Syncore tycker Nils är kollegorna och den prestigelösa miljön.

”Stöter man på problem så finns det alltid någon att fråga. Kollegorna är öppna och engagerade att hjälpa till. Dessutom är alla här också tekniknördar, vilket är en bonus!”

På kontoret är Nils känd för att vara händig. Han har bland annat hjälpt till att bygga arkadmaskinen som står i loungen och en kafferobot som skickar notiser när det finns nytt kaffe i köket. Han är också en av Syncores Trivselambassadörer och hjälper till att skapa en bra stämning på jobbet.