Från examensarbete till heltidstjänst

Ranjdar eller ”Ralle” som kollegorna kallar honom, har alltid haft en nyfikenhet för tekniken. Sedan ung ålder har han undrat varför saker och ting fungerar som de gör. Idag jobbar han som systemingenjör och systemarkitekt hos oss på Syncore, där han bland annat utvecklar mjukvaror och har en helhetsbild om hur olika delar i produkten fungerar ihop.

”Helheten är roligast. Att göra en bra och relevant lösning som bidrar till nöjda kunder.”

Syncore-resan började med ett besök på en mässa

Ralle träffade på Syncore för första gången på en mässa på Linköpings universitet där han pluggade datateknik.

”Det verkade vara ett företag som är väldigt driven och som håller på med roliga saker. Jag tänkte, här kan jag använda mina kunskaper från studierna inom inbyggda system och applicera det i jobbet.”

Efter ett gott intryck av Syncore sökte Ralle till Syncore för att göra sitt examensarbete. Han trivdes på jobbet och tackade senare ja till en heltidstjänst hos oss.

När vi frågade Ralle om vad han tycker är bäst med att jobba på Syncore hade han svårt att välja ut endast en sak.

”Det bästa är variationen på projekten. Man kan ta mycket ansvar själv och man får förtroendet i att lösa uppgifterna. Jag tycker också om kollegorna och arbetsmiljön. Det är väldigt trivsam. Jobbet är dessutom utvecklande.”

En jordnära kollega som älskar tv-spel

På fritiden tränar Ralle en del och umgås med familj och vänner. Under senaste åren har han även börjat uppskatta att vara ute i naturen. Annars älskar han att spela tv-spel, helst action-äventyr. Hemma har han också en minilabb där han fixar och lagar elektronik hemma som till exempel en bildskärm som gått sönder.