Jag drivs av att bocka av saker och ting

Direkt när intervjun börjar ställer hon en fråga. ”Ska vi prata om privata Stina?” Hon pekar med handen åt det ena hållet. ”Eller är det jobb-Stina?” Hon pekar med handen åt det andra hållet. Stina Berg är, som du kanske kan gissa, ny projektledare på Syncore.

Trots den introduktionen är Stina Berg allt annat än en nitisk strukturmänniska. Visst gillar hon riktlinjer och processer, så länge de gör jobbet enklare. Men hennes fokus ligger hela tiden på människorna.

Stina ger ett lugnt intryck och skrattar ofta. Hon beskriver sig som en avdankad orienterare som fortfarande letar sig ut i spåren när familjens tvååriga tvillingar har somnat.

”Jobbet som projektledare är egentligen väldigt enkelt. Min uppgift är att se till att vi levererar rätt sak i tid och att kunden är nöjd. Att förebygga och minimera flaskhalsarna i projekten. Jag drivs helt klart av att bocka av saker och ting.”

Ingen glass och choklad

Hon förklarar att en stor del av jobbet handlar om att göra projektgruppen nöjd. ”Men det betyder inte att jag springer omkring och bjuder på glass och choklad. Det måste vara kul att gå till jobbet även utan sånt. En stor del av det ansvaret ligger på mig. Med det sagt så gillar jag själv glass, så någon form av belöning lär det bli framöver.”

I grunden är hon civilingenjör i maskinteknik. Tidigare har hon arbetat på Flextronics, Saab – både på den militära och privata sidan – och nu senast som projektledare på Elekta.

Hon förklarar att grunden till nöjda kunder finns i att ha en bra kommunikation. ”Jag har hellre för mycket kommunikation än för lite. I dag blir nästan allt ett mejl, vilket är synd. Många gånger skulle saker kunna lösas mycket snabbare genom att lyfta luren och prata direkt med personen.”

Jobbet på Syncore lockade av flera anledningar. ”Dels gillar jag helhetsansvaret där vi jobbar från kravställning till färdig produkt, men även att vi är ISO-certifierade. Sedan känns det bra att vi har haft med oss kunderna länge. Det märkte jag redan före intervjun, när jag surfade runt på webbsidan. Att vi är uppskattade.”