Jag vill jobba med många saker parallellt

”Jag fick höra om Syncore genom mina nuvarande kollegor Stina och Li. De tyckte att jag skulle passa in i rollen som söktes. Eftersom jag trivdes bra på mitt dåvarande jobb så var kraven för att jag skulle kunna tänka mig att byta höga.”

Det som lockade Elin var bilden och känslan hon fick av Syncore. Prestigelösheten som bidrog till den familjära känslan samt stoltheten och entusiasmen över projekten.

En typisk projektledare

Elin jobbar idag som projektledare hos oss på Syncore där hon bland annat har kundkontakt och driver flera parallella projekt.

”Jag har fått höra genom hela mitt arbetsliv att jag är en typisk projektledare som hellre tar på mig för mycket än för lite. Jag trivs med att driva många projekt och skapa nya kontakter. Det ger mig en bra översikt över projekten och kompetensen som finns i företaget.”

Elin är i grund och botten civilingenjör med viss erfarenhet inom programmering. Hon har också varit doktorand och forskat inom medicinsk teknik. Under studietiden insåg Elin att hon ville ha en roll med mycket bredd, och samtidigt jobba tekniknära.

”Att jobba som utvecklare har aldrig lockat mig. Jag har alltid känt att jag vill jobba med många saker parallellt, hellre än att djupdyka i något.”

Utan större elektronikbakgrund har Elin ibland haft svårt att bidra i tekniska diskussioner och lösningar. Hon upplever dock inte att det varit något problem i projekten då hon är omringad av högkompetenta kollegor som hon har stort förtroende för.

En före detta öldomare

På fritiden älskar Elin att rida, långdistanslöpa och prova öl. Hon har tidigare utbildat sig till öldomare och var då en av få kvinnor i Sverige med den titeln. Löpning tränar hon 3 gånger i veckan och hon har som mål för året att genomföra Lidingöloppet och Brokinds UltraTrail som är på hela 48 km. Men det bästa hon vet är ändå ridningen som funnits med nästan hela hennes liv.