Melisa föll för elektronik

När det blev dags att plugga vidare var inte Melisa säker på vilket program hon skulle välja. Hon bläddrade i utbildningsboken och fastnade för programmet – civilingenjör i teknisk fysik och elektroteknik. Under studietiden märkte hon hur hon drogs mer till kurserna inom elektronik och tyckte de var intressanta och roliga. Efter studierna började Melisa jobba som hårdvaruutvecklare på Syncore.

”Jag blev tipsad om jobbet av kollegan Li, som jag lärde känna under min tid på universitetet. För mig var det en trygghet att redan känna någon på företaget som kunde berätta om hur det var att jobba där.”

Från hårdvaruutvecklare till projektledare

Melisa jobbar idag som projektledare och trivs bra på jobbet. Hon tycker att kollegorna är roliga och att det är spännande att alla är så olika.

”Jag kände redan från början att jag skulle passa in här då alla var genuina och prestigelösa.  Man får vara sig själv, vilket gjorde att det inte kändes så läskigt att börja jobba här.”

Trots att företaget ständigt växer så berättar Melissa att man har lyckats behålla ett ”litet-företag-känsla”. Hon berättar också att det finns bra utvecklingsmöjligheter och man kan testa på olika roller.

En kollega med gröna fingrar

Melisa är känd för att ha gröna fingrar. Hennes kontor är fyllt med gröna fina växter. Trädgårdsjobb är nämligen ett av hennes intressen. Hon älskar även handarbete, konserter och att resa. Om hon fick välja så blir resan till Italien, där hon gärna njuter av maten, kulturen och naturen.