Pressmeddelande

Syncore Technologies tar nästa steg i sin tillväxtresa, tillsammans med Etteplan.

Med en vision är att bli den ledande svenska teknikutvecklingsmotorn med världen som spelplan har ägarna till Syncore nu valt att sälja bolaget till Etteplan. En finskägd koncern som levererar lösningar inom mjukvara och inbyggda system, industriell utrustning och anläggningsteknik, samt tekniska dokumentationslösningar till världsledande företag inom tillverkningsindustrin. Tillsammans stärker de sin position på marknaden och kommer kunna utveckla ännu bättre lösningar till fler kunder.

”Vi ser en stor potential i samarbetet – det ger oss möjligheter att nå fler kunder och driva komplexare projekt. Samtidigt ger det både vår verksamhet och personal större utrymme att utvecklas, säger Mattias From, VD för Syncore”

Syncore sysselsätter idag ca. 50 personer som representerar en unik kompetensbredd och samlar erfarenhet från krävande utvecklingsprojekt. Syncore kommer att avsevärt stärka Etteplans förmåga att leverera inbyggda lösningar och mjukvara i Sverige och stärka projektkompetensen inom inbyggda system. Etteplan i sin tur bidrar med en stark ägarstruktur, ett brett nätverk av kunder, kompetenser och resurser.

“Syncores mycket starka projektkompetens och långa erfarenhet som leverantör av designtjänster och inbyggda lösningar stärker Etteplans marknadsposition i Sverige och stödjer utvecklingen av Etteplans Managed Services. Förvärvet utökar också vårt tjänsteutbud och öppnar många intressanta tillväxtmöjligheter för både Etteplan och Syncore, säger Juha Näkki, VD och koncernchef för Etteplan.

Förvärvet är en fortsättning på de satsningar inom digitalisering och inbyggda lösningar samt mjukvaruutveckling som Etteplan har gjort under de senaste åren. Efter förvärvet sysselsätter Etteplan mer än 800 experter inom inbyggda system och mjukvaruutveckling i fem länder, inklusive mer än 150 i Sverige. Totalt har Etteplan nästan 700 experter i 18 städer i Sverige.

”Med förvärvet kommer vår projektkompetens i Sverige att stärkas avsevärt och tillsammans bildar vi en intressant leverantör för svenska och internationella kunder. Vi har redan gemensamma kunder och vi har arbetat med gemensamma projekt. Jag vill varmt välkomna Syncores professionella experter till Etteplan och fortsätta det samarbete som redan har påbörjats”, säger Tero Leppänen, Etteplans Senior Vice President för Software and Embedded Solutions.

 

Kontakta oss för mer information:
Mattias From, VD, Syncore Technologies, tel +46 13-465 79 01
Juha Näkki, President and CEO, tel. +358 10 307 2077
Tero Leppänen, SVP, Software and Embedded Solutions, Etteplan, tel. +358 40 595 5238
Outi Torniainen, SVP, Communications and Marketing, tel. +358 10 307 3302